Heel erg bedankt voor de uitgebreide afstemming. En ik herken ook heel veel.

Zoals de zin:

Een verplichting wil je eigenlijk niet aan beginnen omdat je nu vrij bent om te doen wanneer jij wat wil doen.

Die herken ik heel goed! Vrijheid is zowat mijn levensmotto.

 

En de zin:

'Je twijfelt aan jezelf of je het echt wel kunt. Hierin ben je wat onzeker. Je hebt het idee dat zolang je bezigheden onofficieel zijn, je fouten mag maken en als je officieel gaat dat dat dan niet meer mag'.

Héél herkenbaar.

 

Je schrijft:

'Dat kan voor je werken als je loslaat dat je je vrijheid daarmee wat beperkt. Je snapt dat als je de afspraken centreert op 1 of 2 dagen per week in het begin, je de vrijheid nog hebt om je leven te leven zoals je dat nu doet. Je weet dat die keuze aan jou is'.

Bedankt voor de tip, dit maakt het overzichtelijk voor mij 😉

En ook het loslaten van verlies van vrijheid werkt aanmoedigend. Klinkt heel begripvol en positief coachend.

 

‘Eigenlijk wil je wat meer rust om zaken goed te overdenken voordat je beslissingen neemt’.

Dat klopt; ik geef me de tijd tot het einde van mijn energetisch helen opleiding (eind okt) en dan zal het er toch van moeten komen.

(Lees ‘moeten’, zo voelt het dus nog steeds. Alsof ik er zelf niet alle zin in heb. Ik denk ook last te gaan hebben van de energie van andere mensen in ons huis. Wat ben ik toch een muts, pffff... altijd een excuus zoeken om niet te beginnen. Zo gaat het nooit gebeuren. Zal wel met mijn zelfvertrouwen te maken hebben. Ook dat ik dan ondernemer wordt (belastingdienst en zo) vind ik heel spannend. Geen kaas van gegeten).

 

'.....of andere mensen teleurstelt als je eens een keer niets doet. je geeft aan dat dit een stukje is van vroeger. Je moeder nam ook nog rust dus dat is het voorbeeld wat je aanhoudt'.

Ik neem aan dat je bedoelt dat mijn moeder nooit rust nam? Want dat is heel erg waar en bijzonder om te lezen dat jij dat hebt opgepikt. Ik kan er inderdaad last van hebben als ik zit te ‘lamballen’ want dan realiseer ik me hoe hard andere mensen werken terwijl ik heel veel ‘eigen’ tijd heb. Voelt heel erg luxe en soms zelfs nutteloos. Maar dat moet ik inderdaad los laten en gewoon van genieten.

  

Alles omtrent verhuizen is fijn om te lezen en zo voelt het ook wel eigenlijk. Ook al herkenbaar dus.

 

De situatie op mijn werk; ik kan me voorstellen dat het zo in elkaar steekt zoals jij het omschrijft.

De ‘meer standvastigheid en zelfverzekerdheid’ neem ik mee. Ik weet dat ik daar aan mag werken.

 

Al met al veel herkenning, Annemarie.

Hartstikke knap!

Nogmaals dankjewel.

 

Linde

Bedankt voor je afstemming die je hebt gemaakt. Ik herken veel in hetgeen je schrijft.

Heel treffend is het stuk dat ik me zoveel aantrek over de mening van anderen en dat ik invul. Nee zeggen is lastig maar probeer ik wel vaker te doen. Dit is een mooie reminder.

Het beperken van alle coronanieuws is lastig. Ik probeer eigenlijk controle te houden over iets waar ik geen controle over heb..... ook dit is een eyeopener.

Ook het besef dat ik graag in de natuur ben voor rust. Ik zit nu al bijna 8 weken thuis met een gebroken kuitbeen en mis de rust in de natuur. Dit is iets wat steeds meer bij me boven komt: ik ontspan tijdens een wandeling in de natuur, terwijl het eerder een “moetje” was....

Ik ben leerkracht en wil graag mensen iets leren. Klopt ook. Er lijkt een nieuwe stap aan te komen op mijn werk en die ga ik zetten met in mijn achterhoofd dat een fout maken mag. Dat is wel een van mijn grootste valkuilen ook op het gebied van afvallen. Een fout is niet meteen het einde. Fouten maken mag. 

 

Ik wil je heel erg bedanken voor deze afstemming. Het geeft me een goed gevoel!

 

Lieve groet

Sandra

Super fijn dat je de tijd hebt genomen voor een afstemming. Echt een kadootje ook. Juist ook met wat er speelde weer heel treffend.

 

De tuin. Ik ben er zelf dan niet in bezig. Dat laat ik aan manlief over maar een groene tuin is voor mij heel belangrijk. Ik heb een diepe wens voor een grotere tuin. De natuur nog dichterbij mij. Het klopt dat het nu al een mooie tuin is met prachtige bloemen. 

 

Het complimenten ontvangen klopt helemaal. Ik heb daar moeite mee. Klopt het wel wat ze zeggen. Als ik naar mezelf kijk, zeg ik het alleen als ik het voel. Daar ook maar op vertrouwen dat anderen het ook zeggen als ze het echt menen en dan voor mij om te ontvangen.

Ik ben meer een gever dan een ontvanger.

 

Verwachtingen is ook echt wel een ding. Ik verstop mij zodat mensen maar niks van mij kunnen verwachten.

Echt wel een levensthema. Kan echt een kluizenaar zijn. Angst voor de verwachtingen van anderen. Niet sterk genoeg vooralsnog om dat zelf te blokken. Mooi inzicht. Bewustzijn zet al iets in gang. Dank je wel!

 

Dat zooitje in huis ha ha. Het is hier heeeel gezellig. Mensen in mijn huis ontvangen, liever niet. Vanwege het zooitje, moeite met complimenten ontvangen.

Het is namelijk best leuk ingericht, ik verblijf er graag en dan toch weer onzeker wat een ander daarvan vindt. En de stress van het opruimen en schoonmaken. Niet mijn ding.

 

Voor de kinderen doe ik alles, klopt helemaal. Echt een tijgermama.

 

Mijn moeder is in bepaalde dingen zeker een voorbeeld geweest. Dingen overgenomen en zie nu ook wel wat ik het voor mijn meiden anders wil. Wees maar vol zelfvertrouwen. Ontvang en voel complimenten. Ik weet het wel hoor ha ha.

 

Het waard vinden is ook echt een thema. Nou weet ik niet of het door een chakra 1 olie kwam die ik nu geregeld smeer. Ik had intern gesolliciteerd naar een hogere functie. Ik kan dat alleen als ik voel dat ik dat kan en ik er klaar voor ben. Nou bleek alleen dat ze vonden dat ik er nog niet helemaal klaar voor was. Arbeidsvoorwaardengesprek duurde lang voor ik hem had en toen kwam er een voorstel dat ik dacht, echt niet.

Ik wist toen heel goed wat ik waard was voor de organisatie. Dat was een lekker gevoel. Ik heb mijn poot stijf gehouden en kreeg wat ik wilde. Het begint bij voelen dat je het waard ben, dan volgt de rest vanzelf.

 

Lichaam klopt ook. Altijd stevig geweest. Aantal jaar terug veel afgevallen en zou nog wel meer willen. Alles hangt. Qua kleding doe ik wel mijn best er goed uit te zien en uitstraling maakt ook veel goed. De mensen zijn graag bij mij. Nu alleen ikzelf nog.

 

Klopt ook zeker dat ik mezelf ben kwijt geraakt. Ook zoekende wat wil ik, wie ben ik. Loslaten van thuis nog niet zo makkelijk. Als ik thuis ben loopt het gesmeerd en anders gebeuren er toch andere dingen.

 

 

Heel erg bedankt! Zo als je ziet was je spot on.

 

Leontine