diary-gd4cb06488_1280

Wat is luisterkind?

De Luisterkindmethode is ontwikkeld door Diana Hendriks. De methode maakt het mogelijk om op afstand contact te maken met een persoon. Met deze methode is het mogelijk antwoorden te krijgen op vraagstukken en uitdagingen van het leven. Tijdens deze afstemming worden er veranderingen in gang gezet welke je in je dagelijks leven zal gaan merken.

Voor wie is het?

Een luisterkindafstemming is voor iedereen! Voor volwassenen, kinderen/baby’s, ongeboren kinderen, mensen met een verstandelijke beperking en mensen die zich wegens ziekte niet meer verbaal kunnen uiten.

Voor volwassenen

Een afstemming is er voor volwassenen die met vragen zitten over werk, levensinvulling, relaties en familie.

Denk hierbij aan:

 • Waarom val ik altijd op de verkeerde types?
 • De relatie met mijn broer verloopt stroef. Wat kan ik hieraan doen?
 • Ik heb zoveel van mezelf gevraagd dat ik richting een burn-out ga. Hoe voorkom ik dit?
 • Ik huil overal om, waar komt dat vandaan?
 • Is deze opleiding passend in mijn leven?
 • Hoe krijg ik de sfeer op mijn werk verbeterd?

Een luisterkindafstemming helpt je antwoord en inzicht te verkrijgen in de moeilijkheden die je op dit moment ervaart. Omdat je op een diepere laag gehoord wordt kun je een gevoel van ontroering ervaren. De luisterkindafstemming zorgt o.a. voor bevestiging, nieuwe handvatten en rust.

Voor kinderen

Voor ouders/ verzorgers van een kind is de luisterkindmethode DE manier om meer inzicht te kunnen krijgen in het (onbegrepen) gedrag van je kind.

Denk hierbij aan:

 • Waarom heeft mijn zoon woede-aanvallen?
 • Waarom durft mijn dochter niet meer alleen naar haar kamer?
 • Waarom heeft mijn zoon geen vriendjes?
 • Tegen welk probleem loopt mijn dochter aan op school?
 • Mijn zoon met het syndroom van Down praat niet, maar gedraagt zich anders. Wat is er aan de hand?

Een afstemming op jouw zoon of dochter geeft je als ouder de kans om het gedrag van je kind beter te begrijpen en dit beter te begeleiden, bijvoorbeeld bij jonge kinderen die zich nog niet volledig kunnen uitdrukken of kinderen met een beperking.

Hoe werkt een luisterkindafstemming?

Elk mens heeft op een diepere laag, in het onderbewustzijn, de antwoorden op vraagstukken zelf in zich. We dragen het in ons hart mee, maar soms kan je hier letterlijk met je hoofd niet bij, of zit je ratio je in de weg bij het kunnen voelen.

In een luisterkindafstemming via de luisterkindmethode worden deze antwoorden op een zachte manier naar boven gehaald.

Een luisterkindafstemming vind plaats op afstand op basis van energie. Het is een gesprek van ziel tot ziel en hart tot hart. Tijdens het schrijven van een afstemming ben ik een tussenpersoon. Ik luister naar wat je onderbewuste me vertelt en haal in een gesprek de antwoorden naar boven. Het verslag schrijf ik voor je op en stuur ik via mail naar je toe. Dit gesprek geeft je handvatten, inzichten en aandachtsgebieden. Door de afstemming zijn er op energetisch niveau al veranderingen in gang gezet.

Lees na ontvangst van de afstemming de tekst diverse malen rustig door. Gun jezelf de tijd om alle aspecten van de afstemming te laten inzinken en de veranderingen kunnen laten plaatsvinden. Sommige onderwerpen zullen pas later op zijn plek vallen.

Wat heb ik van jou nodig?

Voor een afstemming heb ik een aantal gegevens nodig. Deze gegevens kun je direct via het aanvraagformulier aanleveren.

Graag ontvang ik van jou een foto waar jij (of de persoon waar het om gaat) alleen op staat. Verder heb ik je volledige naam, geboortedatum en gezinssamenstelling nodig. Als je daarbij je vraag of vragen meestuurt kan ik voor jou aan de slag. 

Veelgestelde vragen

Ik wil graag een afstemming aanvragen, maar moet ik er dan voor thuisblijven?

Dat is niet nodig. Je kunt gewoon je ding blijven doen. Ik maak op afstand contact met je ongeacht wat je aan het doen bent. Je merkt er waarschijnlijk op het moment zelf helemaal niets van.

Kan ik een afstemming aanvragen voor een andere volwassene?

Nee helaas. Een afstemming aanvragen voor een andere volwassene kan alleen met toestemming van deze persoon. 

Kun je me helpen met het vinden van de juiste medicatie?

Nee, ik ben geen medicus en kan je hierbij dus niet adviseren. 

Blijf je na de afstemming in contact staan met mij?

Tijdens de afstemming hebben we op afstand contact. Ik schrijf alles wat we bespreken direct op en aan het einde van het gesprek kan ik me het gesprek niet meer herinneren. Ik mag jou een boodschap doorgeven, maar ik onthoud hem niet en het contact verbreekt. 

Mijn zoon woont in een pleeggezin. Wil je eens kijken of het goed met hem gaat?

Dat is helaas niet mogelijk. Ik mag alleen op jouw zoon afstemmen als hij bij jou in huis woont. Is hij ouder dan 10 jaar dan moet ik ook van hem toestemming hebben om een connectie te kunnen maken.

Kan ik meer informatie uit de afstemming krijgen dan ik geestelijk aankan?

Onze energieën gaan met elkaar in gesprek en jouw energie zal nooit meer informatie geven dan je aankunt. Je bent hoe dan ook altijd in control. Soms is het nog niet de tijd om een moeilijk onderwerp aan te snijden, zelfs niet tijdens een afstemming.

Kun je me elke week een afstemming sturen als extra hulp?

Helaas gaat dat niet lukken. Een afstemming geeft soms ook informatie waar je tijdens de eerste keer lezen, niets van begrijpt. Waarschijnlijk als je de afstemming er later nog een keer bij pakt, begrijp je dat stukje nu net wel. Soms heeft de afstemming ook even tijd nodig voordat deze helemaal duidelijk is.

Wordt dit door mijn zorgverzekering vergoed?

Nee helaas, afstemmingen worden niet vergoed door een verzekeringsmaatschappij.

Hoeveel tijd kost het maken van een afstemming jou?

Dat is heel divers. Gemiddeld een uurtje of 2 a 3. Ik heb korte en lange afstemmingen gemaakt. Dat is afhankelijk van de complexheid en het aantal vragen wat gesteld wordt.

Met 1 persoon heb ik een keer in een afstemming een reis gemaakt door een groot bos en deze afstemming heeft me 8 uur gekost. Alles is mogelijk.

Hoe werk jij?

Als ik al je gegevens, foto en vragen heb ga ik er, op een moment dat het mij uitkomt, voor zitten. Ik ga met je in gesprek en tijdens dit gesprek probeer ik op al jouw vragen een antwoord te krijgen. Ik schrijf het hele gesprek op papier. Als het gesprek goed is afgesloten, zet ik de laptop aan en ga ik ons hele gesprek over typen. Heel soms wissel ik wel eens twee woorden om, maar over het algemeen krijg je een verslag van het hele gesprek.

Daarna kijk ik het verslag nog een keer na op spelfouten en stuur hem je dan toe.

Voor wie is een luisterkind-afstemming?

Een Luisterkind-afstemming kan ingezet worden voor volwassenen, kinderen en baby’s, ongeboren kinderen, mensen met een verstandelijke beperking en mensen die zich wegens ziekte niet meer verbaal kunnen uiten.

Wat kost een Luisterkind-afstemming?

Een Luisterkind-afstemming kost bij mij €65,-. 

Wat heb je van mij nodig voor een afstemming?

Een foto, je naam, geboortedatum en wat vragen waar je mee worstelt.

Vaak is het handig om ook wat achtergrond te hebben over je leefomstandigheden (ik woon samen met een vrouw, met een man, we hebben 4 kinderen, 3 katten en 2 honden. Ik werk als … of ik ben nu thuis van mijn werk vanwege rugklachten).

Ik kan het in de afstemming meestal wel achterhalen, maar dat kost zoveel tijd. Ik vind het vervelend als jij tijdens het gesprek over je partner verteld dat ik dan moet vragen/ gissen of het een man of vrouw is.

Ik voel niets van de afstemming, werkt het dan wel?

Zeker. Tijdens de afstemming worden er al allerlei processen in werking gezet. Bij het nalezen van je afstemming word je vaak al een hoop duidelijk. Ook zullen er dan zaken zijn die je nog niet begrijpt. Pak de afstemming een week, een maand of later nog eens en waarschijnlijk is dan wel alles duidelijk en heb je genoeg handvatten om verder aan de slag te gaan.

Is het een wondermiddel?

Nee, het is geen wondermiddel. Ik mag de gedachten in jouw hoofd uitschrijven waardoor er zaken voor jou duidelijker worden. Meestal wordt er tijdens het gesprek al zoveel duidelijk dat er bepaalde veranderingen direct in gang worden gezet. Na het lezen van de afstemming zal dat ook gebeuren.  Je moet het alleen zelf wel willen.